Ad de Rooij

Als een van de leden van Fotogroep-Focus te Boekel stel ik me graag voor aan u, lezer / geïnteresseerde. Mijn naam is Ad de Rooij en ik kom uit Gemert. Om persoonlijke reden heb ik besloten om mij aan te sluiten bij juist deze Fotogroep. Mijn eerste bezoek aan hun expositie vorig jaar voelde goed en dat mijn besluit het enige juiste is geweest is al meer dan eens bevestigd. De ledenbijeenkomsten zijn meer dan de  moeite waard. Je leert tijdens de besprekingen de kwaliteit kennen van je eigen ingestuurde materiaal en tevens wat beter of anders gekund had. 

Nog leerzamer is het echter te ervaren hoe totaal anders je medefotografen een onderwerp in beeld brengen en dat op een manier waar jij in de verste verte niet aan gedacht zou hebben. 

Dat is leerzaam, verrassend en vermakelijk tegelijk EN er is gezelligheid.

Zoals bij de meeste van ons is fotograferen begonnen met kiekjes maken om dierbare herinneringen vast te leggen. Niets mis mee. Wil je beter, dan ga je erover lezen en cursussen volgen. Je gaat echt anders naar dingen kijken en je ziet al snel verbetering. Mijn eerste interesse was het maken van landschapsfoto’s maar architectuur en nachtfoto’s en urbex krijgen ook steeds meer mijn aandacht. 

Wat een uitdaging om aan te gaan en je resultaat te delen met een fijne, kritische groep mensen die dezelfde intentie hebben:

 

EEN GOEDE FOTO MAKEN

 Hieronder laat ik u een aantal van mijn foto’s zien en vindt u ze mooi, dan is dat MOOI meegenomen